Spinach and aubergine soup

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From England: My next soup contains spinach! As you can see I love spinach!!

Ingredients for 2 (as main):

  • 250g spinach
  • 1 Aubergine (let the aubergine soak into water over night)
  • Salt
  • Vegetable broth
  • Tomato paste organic or homemade
  • Olive oil 1 tablespoon
  • Garlic

Reduce the garlic into a puree, pour the olive oil into a sauce pan to medium and throw in the garlic puree,  then add the aubergine; let the aubergine take the flavour of the olive oil and finally add the spinach. When the spinach have this nice bright green colour add the vegetable broth. Reduce the heat to a simmer, cover with a lid and cook for about 25 mins until the aubergine is soft. Pour in the tomato paste and stir everything. Remove from the heat and blend everything. Serve, I prefer the soup as it is, but some of my friends like to swirl through some cashew cream, or a sprinkling of chilli flake.


Sur l’autre rive de la Manche:

Ingredients pour 2 (en plat principal):

  • 250g d’épinard
  • 1 aubergine (faire tremper l’aubergine dans de l’eau salé pendant la nuit, c’est plus facile pour la cuisiner ensuite)
  • Sel
  • boullion de légumes
  • concentré de tomate
  • une cuillère à soupe d’huile d’olive
  • ail

Require l’ail en purée, mettre une cuillère à soupe d’huile d’olive dans une casserole à feu moyen lorsque la poêle commence à chauffer y mettre la purée d’ail. Ajouter l’aubergine, laisser la s’imprégner  d’huile d’olive, il faut que l’aubergine est vraiment cet aspect doré; quand elles bien dorées ajouter les épinards. Lorsque ces derniers sont d’une couleur bien verte, mettre à feu doux, ajouter le bouillon de légumes. Couvrir et laisser mijoter pendant 25mins. Il faut que l’aubergine soit cuite. En dernier ajouter du concentre de tomate, assaisonner la soupe, mixer le tout. Servir de suite vous pouvez ajouter de la crème alternative pour un plat un peu plus crémeux et du chilli pour un plat un peu plus épicé.

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